Nasze serwisy:

Rolety "Dzień-noc" - proszę o Wasze opinie

Zastanawiam się nad roletami "Dzień/noc". Proszę o opinie w sprawie wyglądu oraz ich funkcjonalności.
Przedstawiam film nt. rolet dzień-noc:
[yout ube.googleapis.com]



Zdjęcie pochodzi ze strony internetowej:
[rolety-rolety .pl]

 

Liczba komentarzy: 15

Liczba odsłon: 78903

Autor zdjęcia

Postów: 19
pokaż odpowiedzi jako:

kamsikora85

User star img User star img

Rolety "Dzień-noc" - proszę o Wasze opinie

dodał: kamsikora85 2014-07-29 20:32
:  Edytuj

Ja kupiłem rolety zewnętrzne i jestem z nich bardzo zadowlony. Takie rolety też sa ok, ale bardziej praktyczne wydaja się zewnętrzne.


www.oknosol.pl i całkiem nieźle się sprawili.

do góry

kingaw

User star img User star img

Rolety

dodał: kingaw 2014-04-26 21:27
:  Edytuj

A jak się sprawdzają tego typu rolety z Roletexu?

do góry

justroll

User star img User star img

Rolety

dodał: justroll 2014-01-05 19:33
:  Edytuj

zapraszam do zapoznania się z ofertą firmy justroll na www.justroll.pl

do góry

pacia1

User star img User star img

Rolety

dodał: pacia1 2013-11-21 21:45
:  Edytuj

aśka31 Napisał(a):



> Dokładnie. Lepiej stawiać na jakość. Ja mam
> moje od 3 lat i nic się z nimi nie dzieje.
> Kupiłam je trochę nieufnie od mało znanej jak
> na tamten czas firmy Roletex. Teraz wiem, że to
> był dobry wybór.


Teraz ta firma jest na topie smiling smiley Wybiła się, bo robiła (i robi) dobrą jakość w niskiej cenie.

do góry

kizia12

User star img User star img

Rolety

dodał: kizia12 2013-09-19 23:41
:  Edytuj

malwina28 Napisał(a):



> Rolety dzień noc są naprawdę świetne, choć
> nie należą do najtańszych. Zawsze problem
> pojawia sie przy zakupie, bo wiele osób zamiast
> jakością to kieruje się niską ceną.



Dokładnie. Ja w pierwszym momencie chciałam kupić w zwykym supermarkecie, ale szybko się opamiętałam. Zamowiłam przez internet od producenta i teraz z perspektywny czasu wiem, że dobrze zrobiłam.

do góry

aśka31

User star img User star img

Rolety

dodał: aśka31 2013-09-14 23:08
:  Edytuj

Dokładnie. Lepiej stawiać na jakość. Ja mam moje od 3 lat i nic się z nimi nie dzieje. Kupiłam je trochę nieufnie od mało znanej jak na tamten czas firmy Roletex. Teraz wiem, że to był dobry wybór.

do góry

malwina28

User star img User star img

Rolety

dodał: malwina28 2013-07-13 22:31
:  Edytuj

Rolety dzień noc są naprawdę świetne, choć nie należą do najtańszych. Zawsze problem pojawia sie przy zakupie, bo wiele osób zamiast jakością to kieruje się niską ceną.

do góry

derko

User star img User star img

Rolety

dodał: derko 2013-06-27 11:16
:  Edytuj

bardzo fajne są te rolety, niesamowicie praktyczne- tu macie przegląd producnetów: targiwnetrzarskie.pl/przeglad-producentow-rolet-wewnetrznych

do góry
User Avatar img

mmati

Postów: 5

User star img User star img

Rolety

dodał: mmati 2013-05-30 18:25

Posiadam w domu od dwóch lat rolety firmy Vidella. Rolty są bardzo funkcjonalne, choć jeśli ktoś oczekuje trwałości jak w roletach pod wymiar, to może być zawiedziony. Na pewno roleta nie zapewnia całkowitego zaciemniena pomieszczenia, jedynie chroni przed wzrokiem sąsiadów smiling smiley
Minus: sposób przesuwania sprawia, że czasami między roletę dostają się owad i podczas zwijania brudzą rolatę.

do góry
User Avatar img

elisia

Postów: 459

User star img User star img

Rolety

dodał: elisia 2013-05-22 12:18

Mam roletki tej firmy z filmiku, jestem z nich zadowolona, uważam, iż dobrze spełniają swoją funkcję a poza tym mają nowoczesny, nietuzinkowy wygląd.

do góry

koppa

User star img User star img

Rolety

dodał: koppa 2013-05-22 11:58
:  Edytuj

Zdecydowanie nie polecam,bo są drogie, a nie spełniają swojej podstawowej funkcji jaką powinno być uzyskanie intymności w swoim domu.W dzień nawet jasne paski zbytnio zacieniają pomieszczenie,ale ich napoważniejszą wadą jest to,że w dzień w oknie od dołu pozostaje pasek 5-6 cm przez który z zewnątrz wszystko widać.Firmy zakładające takie roletki o tym nie informują bo im chodzi tylko o złapanie klienta,a jak już zainkasują kasę to "trafiony-zatopiony".

do góry

kaska12345

User star img User star img

Rolety

dodał: kaska12345 2012-08-18 16:48
:  Edytuj

mam je w kuchni i sprawdzają się świetnie, to bardzo pomysłowe i wygodne rozwiązanie. co ciekawe, bardzo rzadko zostawiam je takie przeswitujące winking smiley w dzień podwijam do końca zeby mieć więcej światła. ale ale, nie mam sąsiadów naprzeciw, którzy by zaglądali prze szybę, więc mogę sobie na to pozwolic. to świetne rozwiązanie, zdecydowanie polecam. w pokoju tymczasem, naprzeciw okien, mam wścibskiego sąsiada i tu zdecydowanie lepiej sprawdzają się lekko przejrzyste plisy, które zaciagam od dołu smiling smiley także... zależy które pomieszczenie chcesz ubrać.

do góry

x

User star img User star img

Rolety

dodał: x 2012-08-17 11:22
:  Edytuj

też się kiedyś nad nimi zastanawiałam i stwierdziłam, że w opcji dzień będą mnie denerwowały te paski na oknach, a jak je całkowicie podwinąć to znowu wszystko w pokoju widać, a zakładać firankę przy takich roletach to bez sensu.wszystko zależy czy masz ładny widok za oknem i dużo światła, bo te rolety trochę go zabierają, a jak jest piękny widok to szkoda go zasłaniać tymi paskami. tak więc zostałam przy drewnianych żaluzjach.

do góry
 

agata30

Postów: 15

User star img User star img

Rolety

dodał: agata30 2012-08-16 20:46

Mam takie rolety w dużym pokoju i powiem, że są funkcjonalne a przy tym dekoracyjne. Przy opcji dzień, pokój zyskuje światło, przy opcji noc, ilość światła jest ograniczona jak przy każdych innych roletach w zależności od materiału z jakiego jest wykonana. Można również całkowicie je podnieść uzyskując duży dostęp do światła. Są super, tylko drogie. Są różne opcję: w kasetce z prowadnicami, w kasetce tylko, bądż bez prowadnic i kasety- te są najtańsze.

do góry

anecia 4you

User star img User star img

Rolety "Dzień-noc" - proszę o Wasze opinie

dodał: anecia 4you 2012-08-16 15:10
:  Edytuj

Jak dla mnie to wspaniałe rozwiązanie. Bardzo funkcjonalne i nowoczesne. Wpust swiatła można regulowac jak sie chce. Można calkowicie zacienic pomieszczenie jak i calkiem odslonic roletę. Z tego co wiem mozna taka rolete zamowic w firmach w kasetce z prowadnicami oraz taka zwykła montowana do skrzydła okiennego lub do sciany i sufity. mam sama takie u siebie w sypialni. naprawdę idealnie sie sprawdza. Ja kupiłam w firmie na dolnymslasku www.danzal.com maja tanio i duzy wybór kolorów. Mozna zamowic przez tel. i wysyłają na cała Polske. Polecam

do góry
Nasze serwisy